Χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών - video games
"Ένα ψυχοθεραπευτικό παιχνίδι μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά μόνο αν χρησιμοποιείται υπό την καθοδήγηση ενός θεραπευτή."
Ευδοξία Αδαμίδου, Πορτραίτο
Ευδοξία Αδαμίδου
Ψυχολογος

Χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά παιχνίδια στη θεραπεία;

Το κυνήγι του θησαυρού είναι το πρώτο θεραπευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσαρμόστηκε στην Ελλάδα. Βασίζεται στις αρχές της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας και δημιουργήθηκε από τη Dr. Veronika Brezinka στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης (“Department of Child and Adolescent Psychiatry”, Zurich University), για να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων, ηλικιών μεταξύ 9 και 13 ετών.

Η ελληνική προσαρμογή του παιχνιδιού «Κυνήγι του Θησαυρού», έγινε με πρωτοβουλία και εποπτεία της Επιστημονικής Υπεύθυνης του ΙΕΘΣ, Καθ. Α. Καλαντζή-Αζίζι.

Το Κυνήγι του Θησαυρού δεν είναι ένα παιχνίδι αυτοβοήθειας και συνεπώς δε θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στα παιδιά εάν δεν υποστηρίζονται ψυχοθεραπευτικά. Ένα ψυχοθεραπευτικό παιχνίδι μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά μόνο αν χρησιμοποιείται υπό την καθοδήγηση ενός θεραπευτή.

Έχω συμμετοχή στη δημοσίευση του σχετικού άρθρου: Γνωσιακη – συμπεριφοριστικη ερευνα & Θεραπεια Tομ. 1, Tευχ. 2, σελ. 61-69, 2015 : Η εφαρμογή σε θεραπευτικό πλαίσιο του ηλεκτρονικού θεραπευτικού παιχνιδιού για παιδιά «Το Κυνήγι του Θησαυρού». Κ. Σοφιανοπούλου, Αν. Σοφιανοπούλου, Αν. Καλαντζή- Αζίζι (Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφoράς).

Φωτογραφία από Alexas_Fotos

Call Now Button