Λίγα λόγια για εμένα...

Ευδοξία Αδαμίδου Καθισμένη στο γραφείο

Γεννήθηκα στη Βέροια. Έλαβα το πτυχίο του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγνώρισα το ενδιαφέρον μου για την ψυχολογία και εμβάθυνα τις γνώσεις μου σε αυτή, λαμβάνοντας δεύτερο πτυχίο από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Κατόπιν, εκπαιδεύτηκα στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Αθήνα). Έχω πιστοποίηση από την ΕΕΕΣ (Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς) και την EABCT (European Association of Behavioural and Cognitive therapies) (ΑΜ: CBT 10-022)

Πραγματοποίησα σπουδές στη Μουσικοθεραπεία, στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Μουσικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας – Υόρκης. Έχω πάρει Δίπλωμα και Πτυχίο Πιάνου, καθώς και Πτυχίο Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.

Έλαβα εκπαίδευση πάνω στη Θεραπεία Σχημάτων από την Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων. Έχω πιστοποίηση από την International Society of Schema Therapy (ΑΜ: 788-S).

Έχω πιστοποιηθεί στην χορήγηση – αξιολόγηση των τεστ νοημοσύνης WISC-III και  WISC-V (για παιδιά 6-17 ετών) και WAISIV GR (για άτομα 16 – 91 ετών), καθώς και του τεστ μαθησιακών δυσκολιών ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ (για παιδιά 5- 10 ετών).

Εργασιακή εμπειρία & Συνεργασίες

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (Αθήνα), σε Προγράμματα Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, σε Πρόγραμμα για την Πρόληψη της Σχολικής Διαρροής, στο Κέντρο Ημέρας «Αριάδνη» για Ψυχικά ασθενείς. Ακόμη, εργάστηκα στην Ψυχιατρική Κλινική Ασκληπιός (Λαζοχώρι Βέροιας) και στο ΚΕΚ PRACTICA (Θεσ/νίκη).

Υπήρξα εκπαιδεύτρια στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης του Δημόσιου ΙΕΚ Βέροιας και στην Ιπποκράτειο Σχολή (Αθήνα). Στο Ωδείο Ριζοπούλου και στην ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων) χρησιμοποίησα τη μουσικοθεραπεία σε συνεδρίες.

Από το 2006, λειτουργώ το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας στη Βέροια Ημαθίας.

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης στα Κέντρα Εξέλιξη – το Ευ του Λόγου, στο Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Αιγές, και στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ΕΝΑ.

Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ).

Ερευνητικό & Συγγραφικό έργο

Έχω εισηγηθεί στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών – Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, καθώς και σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες, που διοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, ο Δήμος Καισαριανής, ο Δήμος Περάματος, ο Δήμος Αθηναίων, το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, το Λύκειο Ελληνίδων, η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Μέριμνας, Οικογένειας και Παιδιού, το ίδρυμα Quart Monde, το ΚΑΠΗ Λευκαδίων, το 5ο Δημοτικό Βέροιας, η ΔΗΠΟΝ Νάουσας, το cafe cinema Βέροιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας.

Έχω συμμετοχή σε πανεπιστημιακές έρευνες και εκδόσεις.

Ένας τομέας ερευνητικής μου ενασχόλησης είναι η φωτογραφική θεραπεία σε κλινικό πλαίσιο.

Έχω εκδώσει μια ιστορία εσωτερικής δύναμης για παιδιά, με τίτλο «η Ποντικίνα η Πικασίνα».

Call Now Button